הפוסט "סודו של הטשולנט", שהובא כאן בשבוע
שעבר, זכה לפופולאריות מדהימה. תגובות רבות זרמו אלינו כל השבוע, ונפלא היה לשמוע
על כאלו שניסו את המתכון ושלחו תודות...
התלונה העיקרית שנשמעה בין המגיבים, היה חסרונו של
ה"קישקע". שהרי כל מי שנכח באישון ליל ב"כולל חצות ישא ברכה"
בבית משפחת פרסיקו, יודע שהטשולנט – ככל שיהיה מוצלח – הוא רק תירוץ לקישקע.
לטובת קוראנו הנאמנים, ביקשנו מגב' גרוס - יוצרת הקישקע
– את המתכון, והרי הוא לפניכם, בחשיפה ראשונה!
מתברר כי ככל שהמעדן טעים ומוצלח, כך הוא קל ופשוט מאין
כמותו.
אל קערה גדולה שופכים: 3 כוסות קמח,
1 ו- 1/4 כוסות מים רותחים, קצת יותר מ-1/2 כוס שמן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, רבע
כפית פלפל שחור, 2 כפיות מלח, 4 כפיות סוכר ו-2 כפות א. מרק (עוף).
את כל הכבודה הזו מערבבים היטב, והנה בלילת הקישקע מוכנה.
למעשה, צריך להכניס בשלב זה את העיסה
ל"קישקע" – הלא הם מעיים שהתרוקנו מתכולתם המקורית – אבל לא יקרה שום
דבר נורא אם לא תשיגו מעיים. אפשר ליצוק את העיסה לגליל נייר אפיה או לשקית
ניילון, ולהניח את ה"קישקע" במרומי הטשולנט שכבר הספיק לעבור בישול
ראשוני. החימום המתמשך של הטשולנט, יעביר את הקישקע תהליך של חצי אפיה חצי בישול,
ויהפוך אותו למעדן טעים במיוחד.
הבעיה היחידה היא שלא תוכלו ללקק את האצבעות, הקישקע
מוצק ויבש לחלוטין...
נ.ב. תוכלו להוסיף גם שקית (עדיף כפולה) של אורז מוכן,
וביצים מלמעלה. כך יהפוך הטשולנט באחת לחמין מזרחי אסלי.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה